JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

15-01-2018

Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pasta z sera twarogowego ze szczypiorkiem(30g), parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania..

Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt

Kompot– 250 ml

Herbata miętowa z cytryną– 250 ml

Serek szkolny– 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

(jogurt)

Wtorek

16 -01 -2018

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g),masło (5g), ser żółty (30g),szynka wieprzowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml).

(seler)

Kotlet mielony(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g).Kompot – 250 ml

(masło, jajo)

Herbata z rumianku -250 ml

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Środa

17-01-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, szynka wieprzowa – wyrób własny, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler)

Pulpety z drobiu w sosie jogurtowym (100g), kasza wiejska z soczewicą(100g),marchew z groszkiem(50g), surówka z kapusty czerwonej(50g)

Kompot -250 ml

(jajo)

Herbata miętowa z cytryną-250 ml

Ryż –z musem owocowym Warzywa do chrupania

(jogurt)

Czwartek

18-01-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pasta rybna (30g), krakowska sucha (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z mięsem wołowym z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana )

Porcja mięsa drobiowego z ryżem i bukietem warzyw(200g)

Kompot – 250 ml

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) szynka drobiowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

19-01-2018

Kakao bezglutenowe na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) ser twarogowy w plastrach(30g), dżem malinowy

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek

Warzywa do chrupania.

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Jajo w sosie chrzanowym, puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem (100g), bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem (100g) Kompot (250 ml)

( masło)

Herbata z rumianku – 250 ml

Deser owocowy z płatkami kukurydzianymi – 2 szt

Banan – 1 szt

( jogurt)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011