JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

10-09-2018

Herbata owocowa (250g),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie (60g),pasta z sera twarogowego na słodko(30g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidory, szczypiorek.

Melon.

Zupa pomidorowa z makaronem

(250 ml)

(seler, pszenica, śmietana, jajo)

Leczo warzywne z fasolą (200g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Smoothe – 200 ml

Wtorek

11-09-2018

Herbata owocowa(250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta ze słonecznika (30g), pasta ze soczewicy (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek.

Arbuz.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250ml)

(seler, śmietana)

Pulpety warzywne (100g) w sosie pomidorowym, kasza gryczana niepalona z soczewicą(100g), surówka z ogórka kiszonego (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot (250 ml)

(jajo, pszenica)

Herbata z mięty z cytryna (250g)

Racuchy z dynia i jabłkiem – 2 szt

(pszenica, jajo)

Środa

12-08-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, roślinny, pasta jajeczna, pasta z fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Marchwianka z makaronem gwiazdki

(250 ml)

(seler, pszenica, jajo)

Łazanki z pieczonym serem tofu(200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajo)

Herbata owocowa (250 ml)

Galaretka z soku owocowego i jogurtu – 1 porcja

Czwartek

13-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g) pasta z marchewki i daktyli (30g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Zupa kapuśniaczek z ziemniakami,

( 250 ml)

(seler)

Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z jabłkiem (100g)

Kompot (250 )

(pszenica)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g), pasta z soczewicy (30g) Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

14-08-2018

Kaszka manna na mleku z rodzynkami (200 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z sera twarogowego z bakaliami (30g)

Zupa z dyni – krem z grzankami.

(250 ml)

(seler, pszenica, śmietana)

Panierowany i pieczony ser tofu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł (50g), surówka z pomidora (50g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko z dyni – 1 porcja.

Banan.

(pszenica, jajo)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011