JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne
DZIEŃ
ŚNIADANIE (20-25%)
OBIAD (30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK (15%)
Poniedziałek 08-11-2018 Ryż na mleku (200g),masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z awokado i gruszki (15g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania.
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (250 ml)
(śmietana, seler)
Spaghetti bolognese (250 g), ogórek kiszony – 1 szt
Kompot (250 ml)
(pszenica, jajo)
Herbata owocowa (250 ml) Jogurt owocowy – wyrób własny (200 ml Chrupki kukurydziane – 1op.
Wtorek 09-10-2018 Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g), parówki – 2 szt
Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.
Warzywa do chrupania.
Zupa barszczy biały z jajkiem. (250ml) (seler, śmietana) Kluski leniwe z serem (150g), sałatka z pomarańcza, gruszki, w sosie melonowo-awokadowym (100g)
Kompot (250 )
(śmietana, miód, pszenica)
Kakao na mleku (250 ml)
Rogal z masłem i miodem – 1 szt

(pszenica)
Środa 10-10-2018 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, sałatka jarzynowa, ser mozzarella, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana)
Bitki ze schabu w sosie (100g0, kasza jęczmienna (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g) Kompot (250 ml)

Herbarta owocowa (250ml)
Kisiel -z owocami – 1porcja Biszkopciki – 5 szt
Czwartek 11-10-2018 Kawa zbożowa z mlekiem (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g), pasta z soczewicy, szynka wieprzowa pieczona -wyrób własny (30g0 Warzywa na pieczywo: rzodkiewki
Warzywa do chrupania
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami. (250 ml)
(seler, śmietana)
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),szynka drobiowa(30g) Owoc – 1 szt
Piątek 12-10-2018 Musli na mleku (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser biały z dżemem malinowym (30g)
Warzywa do chrupania.
(pszenica, żyto, jęczmień)
Zupa z ogórka kiszonego z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)
Pieczona ryba 100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g). Kompot (250 ml)
Herbata z mięty (250ml) Ciastko zbożowe– 1 porcja. Banan.
(pszenica, żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *