JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 05-03-2018 |
Mleko (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) szynka wieprzowa (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka kiszonego (100g) Kompot(250ml) (jajo) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Budyń czekoladowy z malinami – 1 szt Owoc – 1 szt (mleko) |
Wtorek 06 -03 -2018 |
Kasza jaglana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g) krakowska sucha (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Kotlet schabowy w panierce z płatek kukurydzianych pieczony w piecu(100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g) kalafior na parze (50g), mizeria(50g) Kompot (250ml) (masło, jajko) |
Koktajl owcowo-warzywny (250 ml) (miód) |
Środa 07-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko , pieczywo bezglutenowe, masło , parówki mini, pasta z sera twarogowego i ogórka, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Jajko w sosie chrzanowym (100g), ziemniaki z selerem puree (100 g), marchew z groszkiem (50g), surówka z buraka (50g) Kompot (250 ml) (śmnitana, masło) |
Herbata miętowa z cytryną i imbirem (250ml) Ryż z jabłkiem i bakalimi -1 porcja (miód, jogurt) |
Czwartek 08-03-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa cebulowa z nasionami (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti z makaronu ryżowego (200g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),szynka drobiowa, ogórek Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 09-03-2018 |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną(200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (10g), pasta sera twarogowego i rzodkiewek (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa selerowa z ziemniakami ( 250 ml) (śmietana) |
Ryż z sosem serowo -owocowym (250g) Kompot (250 ml) ( ser twarogowy) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Brawnie daktylowe – 1 porcja Banan – 1 szt (miód) |