menu od 05.02.2018

JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (1504-02-2018

Poniedziałek

05-02-2018

Herbata owocowa(250 ml), pieczywo żytnie/ pszenne (60g), masło (10g), szynka wieprzowa – wyrób własny (30g), ser żółty(30g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, kiełki

Warzywa do chrupania

Zupa kapuśniak z ziemniakami z mięsem wieprzowym (250 ml)

(seler)

Makaron z serem twarogowym i polewom owocową

Kompot– 250 ml

(seler)

Herbata owocowa – 250 ml

Kisiel malinowy – 1porcja

Sezamki – 1 szt

Wtorek

06-02-2018

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami i prażonymi nasionami lnu (200 ml) bułka pszenna (30 g),masło(5g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g)

Warzywa na chleb: ogórek, roszponka

Warzywa do chrupania.

Zupa kalafiorowa z makaronem (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Porcja mięsa drobiowego (80g) w sosie musztardowym (100g), kasza gryczana z soczewica(100g), surówka z kapusty kiszonej marchwi (100 g)

kompot – 250 ml

( śmietana, masło)

Herbata owocowa z imbirem– 250 ml

Serek szkolny – 1 szt

Owoc- 1 szt

Środa

07-02-2018

Stół szwedzki

Kawa inka z mlekiem (250 ml), pieczywo pszenne(60g), masło ,krakowska sucha(30g), pasta z fasoli i ogórka kiszonego (30g), miks salat, miks warzyw.

Prażone nasiona

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami (250 ml)

(śmietana, seler)

Roladki wieprzowe(80g) w sosie własnym, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z buraka (50g), brokuł gotowany na parze z masłem (50g) Kakao (250 ml)

Rogal mleczny z masłem i miodem – 1 szt

Owoc- 1 szt

Czwartek

08-02-2018

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczywo graham/pszenne (60g) masło (10 g), filet drobiowy(30g), pasta rybna (30g)

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka z mięsem drobiowym(250 ml)

Mini Pączki – 3 szt

(seler)

Naleśniki z serem, polane musem jogurtowo-owocowym -2 szt

Kompot – (250 ml)

(jajo, pszenica, jogurt)

Soczek w 100% (250 ml)

Pieczywo pszenne (60g), masło (10g) , szynka drobiowa (30g). warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Owoc – 1szt

Piątek

09-02- 2018

Herbata (250 ml)

Pieczywo żytnie/pszenne(60g), masło (10g), pasta sera twarogowego i świeżego ogórka(30g), jajo na twardo –1 szt

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor

Warzywa do chrupania

Zupa krem z cebuli z grzankami ( 250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Kotlet mielony (80g) z ziemniakami (100g), surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej papryki (100g)

Kompot – (250 ml)

(jajo, pszenica, masło)

Herbata owocowa– 250 ml

Muffiny czekoladowe– 2 szt

Banan- 1 szt

Warzywa do chrupania

(pszenica, jajo, mleko, kakao)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *