JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

02-07-2018

Płatki jaglane z rodzynkami na mleku roślinnym (200g), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek , papryka.

Warzywa do chrupania.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), surówka z z kapusty (100g)

Kompot (250 ml)

Smoothe czerwone 250 ml

(miód)

Wtorek

03-07 -2018

Mleko bananowe (250g), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z fasoli (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Owoc.

(mleko roślinne)

Zupa wiejska z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego(100g) w sosie koperkowym, młode ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z ogórka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Kisiel – 1 porcja

Chrupki kukurydziane -1 szt

Środa

04-07-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo pszenne, masło,szynka wieprzowa, pasta ze słonecznika, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gołąbki z kaszą bez mięsa w sosie pieczarkowym – 2 szt

Herbata z mięty (250ml)

Koktajl truskawkowy (250 ml)

Sezamki– 1 szt

(mleko roślinne, miód)

Czwartek

05-07-2018

Muslli na mleku roślinnym z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek(30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa ryżanka

(250 ml)

(seler)

Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym (200g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha . Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

06-07-2018

Kawa z mlekiem roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne (60g), dżem, pasta z nasion oleistych z owocami na słodko (30g)

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Ryż basmati z serem tofu i warzywami (250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Muffiny – 2szt

Banan – 1 szt

(pszenica,żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011