JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Wtorek

02 -01-2018

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g),masło (10g), ser żółty (30g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa ogórkowa z ziemniakami i mięsem wieprzowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron kokardki z serem twarogowym polane sosem malinowym

Kompot– 250 ml

(pszenica, jajo, jogurt)

Herbata owocowa – 250 ml

Jogurt szkolny– 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Środa

03 -01 -2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, pieczony filet z kurczaka – wyrób własny, pasta z sera twarogowego ze szczypiorkiem. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc.

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml).

(seler, śmietana, pszenica, jajko)

Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona z ciecierzycą(100), bukiet warzyw na parze (100g),

Kompot – 250 ml

Kakao na mleku 250 ml

Rogal maślany z masłem i miodem – 1 szt

( pszenica)

Czwartek

04-01-2018

Kasza manna na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g), szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek

Warzywa do chrupania

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pieczeń rzymska(100g) w sosie pieczarkowym z ziemniakami (100g), surówka z kapusty kiszonej(50g), marchew junior (50g)

Kompot – 250 ml

(seler, pszenica, jajo)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

05-01-2018

Płatki żytnie na mleku z suszoną żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g) ser twarogowy w plastrach (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa ryżanka na maśle (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet jajeczny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew z groszkiem (50g)

Kompot (250 ml)

( pszenica, masło)

Herbata z rumianku – 250 ml

Galaretka jogurtowo-owocowa z prażonymi płatkami jaglanymi– 1 porcja

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011