Menu przedszkolne 10-13 kwietnia 2017

JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

10-04-2017

Mleko truskawkowe (200 ml), bułka maślana (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego na słodko (30g), ser żółty (30g)

Warzywa do chrupania

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet schabowy pieczony w piecu(100g), ziemniaki z marchwią puree, posypane koperkiem (100g), sałatka wiosenna (100g)

Kompot– 250 ml

(pszenica, jajo,masło)

Herbata z czarnej porzeczki -250 ml

Kisiel wiśniowy z biszkoptami – 1 porcja

Owoc- 1 szt

(pszenica, jajo)

Wtorek

11 -04 -2017

Herbata z rumianku(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło(10g), filet z kurczaka w ziołach – wyrób własny (30g), paprykarz warzywny z rybą (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy (100g) kasza pęczak z ciecierzycą(100g), brokuł na parze(100g)

polane masłem

Kompot (250ml)

( seler, jęczmień, śmietana, masło)

Koktajl owocowy – 200 ml

Warzywa do chrupania

(jogurt)

Środa

12 -04-2017

Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/ graham(30 g),masło(5g), szynka z drobiu (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, kiełki.

Warzywa do chrupania.

(pszenica, jajko)

Zupa ryżanka (250 ml).

(seler)

Spaghetti bolognese z mięsem wołowym (200g)

Kompot (250 ml)

(seler, pszenica, ser żółty)

Herbata owocowa– 250 ml

Kaszka kukurydziana z musem owocowym– 1 porcja

Warzywa do chrupania

(mleko)

Czwartek

13-04-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło(10g), pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami (30g), parówki mini (2 szt)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania

Zupa z kalafiora z makaronem (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajo)

Pierogi ruskie z jogurtem(200g), surówka z marchwi (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajo, ser twarogowy)

Sok jabłkowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło(10g), szynka drobiowa, rukola,papryka. Warzywa do chrupania. Owoc
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

JADŁOSPIS (bezmleczny i bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

10-04-2017

Mleko(roślinne) truskawkowe (200 ml), bułka pszenna (60g),tłuszcz roślinny (10g),wędlina z drobiu (60g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek

Warzywa do chrupania..

(pszenica)

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)

Śmietana- mleko roślinne

(seler)

Kotlet schabowy pieczony w piecu(100g), ziemniaki z marchwią puree, posypane koperkiem (100g), sałatka wiosenna (100g)

Kompot– 250 ml

Panierka z mleka roślinnego i bułki tartej.

(pszenica)

Herbata z czarnej porzeczki -250 ml

Kisiel wiśniowy i baton owocowy– 1 porcja

Owoc- 1 szt

Wtorek

11 -04 -2017

Herbata z rumianku(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny(10g), filet z kurczaka w ziołach – wyrób własny (30g), paprykarz warzywny z rybą (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy (100g) kasza pęczak z ciecierzycą(100g), brokuł na parze(100g)

Kompot (250ml)

( seler, jęczmień)

Koktajl owocowy – 200 ml

Warzywa do chrupania

jogurt – mleko roślinne

Środa

12 -04-2017

Płatki jaglane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/ graham(30 g),tłuszcz roślinny(5g), szynka z drobiu (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, kiełki.

Warzywa do chrupania.

(pszenica, jajko)

Zupa ryżanka (250 ml).

(seler)

Spaghetti z makaronu ryżowego z mięsem wołowym (200g)

Kompot (250 ml)

(seler)

Herbata owocowa– 250 ml

Kaszka kukurydziana na mleku roślinnym z musem owocowym– 1 porcja

Warzywa do chrupania

Czwartek

13-04-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek(30g), parówki mini (2 szt)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania

Zupa z kalafiora z ziemniakami (250 ml)

śmietana – mleko roślinne

(seler)

Filet z drobiu z warzywami i ryżem (200g)

Kompot (250 ml)

Sok jabłkowy 100%, pieczywo pszenne (60g), (10g), szynka drobiowa, rukola,papryka. Warzywa do chrupania. Owoc
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011