JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne
DZIEŃ
ŚNIADANIE (20-25%)
OBIAD (30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK (15%)
Poniedziałek 24-09-2018 Płatki kukurydziane na mleku (200g),masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta ze słonecznika i jabłka z cynamonem (30g)
Arbuz.
Zupa barszczyk ukraiński . (250 ml)
(seler, śmietana)
Potrawka azjatycka (250g) Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml) Ciastko zbożowe – 1 szt Owoc.
(pszenica, żyto, owies)
Wtorek 25-09-2018 Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g), wędlina drobiowa(30 g)
Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek.

Zupa węgierska (250ml) (seler, pszenica) Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka ogrodowa (50g), ogórek kiszony. Kompot (250 ml)
(jajo, pszenica)
Herbata z rumianku (250 ml)
Jogurt pitny owocowy (wyrób własny) – 1porcja
(miód)
Środa 26-08-2018 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, krakowska sucha, pata z sera twarogowego papryki i selera naciowego, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.
Owoc.
Kapuśniak z kiszonej kapusty (250 ml)

(seler)
Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym (100g),kasza jęczmienna (100g), bukiet warzyw na parze (100g) Kompot (250 ml)
(śmietana)
Kakao na mleku (250ml)
Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja
(pszenica, jogurt)
Czwartek 27-08-2018 Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g) pasztet z soczewicy(30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.


Barszczyk biały z jajkiem. ( 250 ml)


(seler)
Makaron kokardki z sosem serowo-owocowym (250g)
Kompot (250 )

(pszenica, jajo, ser twarogowy, jogurt)
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),szynka wieprzowa (30g) Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania
Piątek 28-08-2018 Kaszka manna orkiszowa z musem owocowym (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser mozzarella kulki (30g)

(mleko)
Krem z cukinii z grzankami. (250 ml) (seler, pszenica, śmietana) Paluszki rybne (100g), ziemniaki puree z dynią (100g), surówka z kukurydzą (100g) Kompot (250 ml)
(pszenica, jajo)
Herbata z mięty (250ml) Rolada biszkoptowa – 1 porcja. Banan.
(pszenica, jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *